ERR: Lasteaialaste turvalisuse tõstmiseks täiendatakse õigusakte

Lasteaialaste vaimse ja füüsilise turvalisuse tõstmiseks, õnnetuste ennetamiseks ja töötajate vastutuse määratlemiseks on uuendatud tervisekaitse nõudeid ning kavas on ka seadusemuudatusi, vahendas ETV saade "Terevisioon."

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Tiina Peterson rääkis intervjuus ETV saatele "Terevisioon", et tänaseks on uuendatud lasteasutuste tervisekaitse nõudeid, kus on nüüd kirjas, et lasteasutuse personal peab koostöös koduga jälgima laste turvalisust.

Ta lisas, et haridusministeerium on sel aastal väga palju tegelnud lasteaedade turvalisuse küsimustega. Ka on ministeeriumil tema sõnul hea koostöö tervise arengu instituudiga, kus on samuti välja töötatud konkreetsed riskiolukordade ennetamise kriteeriumid. Peterson rääkis, et koolieelse lasteasutuse seaduses peaks olema rohkem lahti kirjutatud laste vaimse ja füüsilise turvalisusega seotu ja personali vastutus, mis on ka juba ette valmistatud.

Harjumaal Viimsi lasteaias reede õhtul kiigelt kukkunud ja salli pidi kiige külge jäänud laps vigastas kaela, õpetajad ei kutsunud juhtunu järel aga kiirabi, vaid ootasid, kuni lapsevanem pool tundi hiljem lapsele järele jõudis.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD