Maksuamet: kütuse piirikaubandus tähendab 5 miljonit saamata makse

Kütuse sissevedu üle Eesti idapiiri sõiduautodega edasimüügi eesmärgil tähendab riigile maksu- ja tolliameti (MTA) hinnangul viit miljonit eurot saamata aktsiisi- ja tulumaksu.

"Üle idapiiri kolme tollipunkti siseneb Eestisse 1500–1600 sõiduautot ööpäevas. Seega võidakse Eestisse tuua 65 miljonit liitrit kütust aastas," ütles Maalehele MTA Lõuna keskuse tollikorralduse osakonna juhataja Toomas Raat. See ei tähenda tema sõnul seda, et kogu see kogus veetakse sisse edasimüügi eesmärgil.

"Küll on kütuse liikumist pärast piiriületust väga raske jälgida ning järelevalve võimaliku edasise äri üle nõuab maksuhaldurilt suurt ressurssi," ütles Raat. "Aktsiisikauba maksuvaba sissevedu on praeguseks muutunud äriks."

Raadi sõnul on selle ohjeldamise ainus võimalus muuta seadusi. Maksu- ja tolliamet töötab tema sõnul koos rahandusministeeriumiga välja alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisiseaduse uut sõnastust, millega soovitakse täpsustada "ärilise eesmärgi" sisu ja ulatust.

Praegu kaalutakse võimalust lubada maksuvabalt Eestisse kütust sisse tuua kord kalendrinädalas sõiduki kohta, märkis Raat.

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles ajalehele, et riigi ülesanne on tagada võrdsed võimalused kõigile kütusemüüjatele. "Rahalisest võidust olulisem on normaalse olukorra taastamine piiril, järjekorra ja piiriületuste arvu vähenemine," ütles Aasmäe.

bns

Comments  
  +1
Kui sa arvad, et need ameeriklased on "äri", siis tegelikult on audid head masinad, millega üle lahe käiakse teglikku äri ajamas.
  -1
See jama seal piiril on tekkind ikke sellest, et Baltiriigid ei suuda omavahel asju kokku leppida. Läti pani koos Leeduga nädalase piirangu ja köik lätakad virutasid Luhamaale. Eesti aga mötleb ja mötleb ning siis keerab jälle vindi üle. Teeääres tömmatakse kütust välja, kütusehotellides seisavad 4 ja rohkem ameeriklast reas, aga ametnikul on seda raske jälgida, huvitav küll miks?
  -2
Mis teha :-* midagi pole teha.
  -2
Korrast nädalas, piisaks lihtinimesele täiesti ja jääks ülegi. Pole mõtet hakata siin mingit tööpuuduse ja vaesuse juttu ajama. Paljud, kes piiril passivad, ei viitsigi reaalset tööd teha. Lihtsam on suitsu tõmmata, seemneid jahvatada , ning oodata kuna järjekord liigub. Ausatele ettevõtjatele visati käibemaks ühe ööga kõrgemale ja polnud mingit hala, nüüd käib mingi aastatepikkune jahumine,ebaseadusliku piirikaubanduse üle. Ammu oleks pidanud asja ära tegema ja probleem oleks unustatud.
  +14
Te (riigiametnikud) kotite kanistribensu ärikaid ja loete miljoneid. Aga keegi ei julge teist suuri kütuseaferiste puutuda. Kütet tuuakse tsisternidega ja kedagi ei koti! Kuradi "õigusriik" Andke inimestele inimvääriline elu ja enamus ei käiks piiritaga kütust toomas.
  +7
On üks võrnik aga see läheb ka varsti lehemagnaadiks ära - võtke maad kes julgeb
  +8
Aga piiri ummistavad ju lätlased.Kas neile ka 1x auto nädalas....Siis äkki muutub olukord piiril küll..
  +14
Võru linnaski mingid Raamid ja Klamped panevad võõrale maale tara ümber ning kasutavad aga maamaksu ei julge neilt keegi küsida.
:-x :-x :-x
  +30
et julgetakse kirjutada teemast, kus seotud politseinikud ise.Kütuseäri on viimane paluke, mis piiriäärseid elanikke toidab, sest vargaerakondadest koosnev valitsus nüliks ka lastelt viimase naha. JOKK vargustega tegi algust 10 miljoni varas Brüsselist,,,seaduslik varas ja seda järgib 101 pealine toompea lambakari, omades osalust kõiksugustes äriettevõtetes. Kui ärisse ei võeta, tegutsemisluba ei saa. Kommuraibete ja varaste riik, kus seotud KAPO ja muu pask,,,ajab öökima Põdrale määratud 4 aastane karistus. Süüdimatud tõprad aga moosivargad saavad tunduvalt rohkem. Ei fänna nõiaintsu aga riigireetmise juures on Põdra karistus prügi pu,,,i nurgas,rsk.
  +11
ja palju sõidab tollilaost haihtunud kütusega? jaa, paneb imestama, veel 21 sajandil peab tipp-ametnikud mate tundi saatma...

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD