Keskerakond hoiab lahkuda soovijaid vägisi nimekirjas

Keskerakond ei kiirusta erakonnale lahkumisavalduse esitanud Saaremaa keskerakondlaste nimekirjast kustutamisega ning üritab neid veenda erakonda edasi jääma, kirjutab Saarte Hääl.

Võttes ette Saarte Hääle käsutuses oleva lahkumisavalduse esitanud endiste keskerakondlaste nimekirja ja võrreldes seda äriregistriga, selgub, et pea enamik neist kannab jätkuvalt keskerakondlase silti. Kokku on väljaastunuid pea 80, ainsana on erakonnast välja arvatud need liikmed, kes end ise ID-kaardi abil äriregistrist kustutasid.

Esimene laine väljaastujaid andis avalduse 23. märtsil Saaremaa piirkonna juhatuse koosolekul, kui pea kogu kohalik juhatus Keskerakonnast välja astus.

Need avaldused oli Keskerakonna peasekretär Priit Toobal Tallinna kaasa võtnud. Erakonna põhikirja kohaselt peab need avaldused kinnitama ka Keskerakonna suur juhatus. Teised avaldused on Tallinna saadetud postiga.

Toobali sõnul saadeti avaldused Saaremaale tagasi, et ikkagi kindlaks teha, kes tahtis tegelikult välja astuda ja kes mitte. “Inimestega tuleb suhelda,” ütles Toobal. Tema sõnul on avalduse esitanute hulgas ka selliseid, kes ise seda ei tahtnud. Samas kinnitas Toobal, et kui on piisavalt suheldud, siis arvatakse inimesed Keskerakonnast ka ametlikult välja.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD