Talgupäevast võtab osa üle 20 000 inimese

Üle-eestilisele talgupäevale on laupäeval eri paigus toimuvatele talgutele kohale tulnud üle 20 000 inimese ehk oluliselt rohkem kui ennast ettevõtmise kodulehele registreerinud on.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul on paaris kohas on juhtunud ka väiksemaid äpardusi – teada on kaks juhtumit, kus talgulised astusid naela jalga. Mõlemad on juba viidud arsti juurde. Sellega seoses kutsub talgupäeva meeskond kõiki talgulisi veelgi suuremale ettevaatusele.

Talgupäeva raames raames korraldatakse üle Eesti kokku 1216 talgut, millele oli end laupäeva hommikuks kirja pannud 16 579 inimest.

Esimesed talgulised alustasid tööd kell 9, enamik talguid algasid kell 10 või kell 11, mõned talgud peetakse pärastlõunal või õhtupoolikul ja mõned ka pühapäeval. Talgupäeva meeskond koos tehnilise järelevalve ameti ja päästeametiga kutsuvad talgulisi teada andma ohtlikest katmata kaevudest päästeala infotelefonile 1524.

Teeme Ära talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, Eesti Külaliikumine Kodukant, Eesti Muinsuskaitse Ümarlaud, Teeme Ära Minu Eesti ja Vabaühenduste Liit EMSL.

Tänavu toimub talgupäev ülemaailmse algatuse World Cleanup 2012 raames, mis sai alguse Eestist. Esimene talgupäev toimus Eestis 2008. aasta 3. mail.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD