Kaitseminister Mart Laar esitas peaministrile lahkumisavalduse

Kaitseminister Mart Laar esitas pühapäeval peaminister Andrus Ansipile avalduse kaitseministri ametist lahkumiseks.

„Olen harjunud tegema tööd täie pühendumusega, praegu ma seda ei suuda. Seetõttu olen otsustanud ametist tagasi astuda,“ ütles kaitseminister pressiteates.

Laar on peaministrile ja kõigile teistele inimestele tänulik selle eest, et nad on tema haiguse ajal olnud osavõtlikud, mõistvad ja hoolivad.

„Praegu on minu jaoks aeg keskenduda iseendale, kuid tahan ka edaspidi nõu ja jõuga riigi arengule kaasa aidata,“ ütles ta.

IRL-i esimees Urmas Reinsalu kohtus pühapäeval Tartus Mart Laariga ning tänas teda kaitseministrina tehtud töö eest.

“Kõige olulisem on Mardi jaoks tervise taastamine ning soovin talle võimalikult kiiret kosumist. Tänan Marti kogu erakonna nimel kaitseministrina tehtud töö eest ning loodan, et juba õige pea kiidab riigikogu heaks Eesti riigikaitse jaoks olulised Kaitseliidu ja kaitseväeteenistuse seaduse eelnõud,” ütles Urmas Reinsalu.

Kaitseministri nõunik Rauno Veri ütles BNS-ile, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus arutab uue kaitseministri kandidatuuri ilmselt esmaspäeval.

"Vastavalt Reformierakonna ja IRL-i koalitsioonileppele kuulub kaitseministri koht IRL-ile. Praegu konkreetsetest nimedest rääkida ei saa," lausus Veri.

Mart Laar sai veebruaris kõrgvererõhutõve tõttu insuldi. Vastavalt valitsuse ministrite asendamise korrale on kaitseministri kohuseid täitnud teadus- ja haridusminister Jaak Aaviksoo.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD