Eesti abistab Somaaliat ja Lõuna-Sudaani kokku 120 000 euroga

Eesti annab Somaalia toiduprogrammile 70 0000 ja Lõuna-Sudaani laste hariduse parandamiseks 50 000 eurot.

Välisministeerium annab 70 000 eurot humanitaarabi Maailma Toiduprogrammi projektile Somaalias tagamaks elanike toiduga varustatust, edastas ministeerium BNS-ile.

2011. aasta humanitaarabitegevused aitasid leevendada põua tõttu järsult halvenenud humanitaarolukorda, kuid endiselt vajab neli miljonit inimest igapäevast toiduabi ning 250 000 inimesel on oht nälga surra.

Välisminister Urmas Paet märkis, et humanitaarabiorganisatsioonid oma tegevust Somaalias tõhustanud, kuid sellele vaatamata on humanitaarolukord Somaalias endiselt raske. Maailma Toiduprogrammi projekt on kokku suunatud 1,5 miljoni inimese esmase toiduga varustamisele, nendest ligi pooled on lapsed.

Ka toetab välisministeerium 50 000 euroga ka ÜRO lastefondi UNICEF projekti Lõuna-Sudaanis parandamaks hariduse kättesaadavust kriisiolukorras.

Lõuna-Sudaan on üks vähemarenenud riike maailmas, kus esmatähtsad infrastruktuurid on puudulikud "Haridust vajatakse kogu Lõuna-Sudaanis, samas on haridussüsteem kriisiolukorras jäänud valdavalt sõltuvaks välisabist," sõnas Paet.

Hariduse kättesaadavust on raskendanud lisaks konfliktidele ka tormid ning üleujutused. Paljud koolid on konflikti tõttu hävinenud, rohkem kui 20 kooli on praegu hõivanud sõjavägi.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD