Nädala lõpp toob jahedama ilma

Alanud nädala lõpus on oodata vihmasadusid ning jahedamat ilma.

Teisipäevaks liigub kõrgrõhuala Läänemere lõunakaldalt Eesti kohale. Ilm on sajuta ja enamasti selge taevaga. Tuul on nõrk ja valdavalt läänekaarest. Õhutemperatuur langeb öösel -2 kuni +5 kraadini, päeval on sooja 10 kuni 15 kraadi.

Kolmapäeval katab Eestit kõrgrõhuala edelaserv. Taevas võib kattuda õhukese pilvekihiga, aga sadu sellest ei tule. Tuul pöördub kagusse ja on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel 1 kuni 6 kraadi. Päeval lisandub soojemat õhku ja õhutemperatuur tõuseb 12 kuni 17 kraadini.

Neljapäeval liigub piki Skandinaaviat kirdesse madalrõhkkond ja selle idaserva mööda kandub soe õhumass Läänemere idakaldale. Lisandub ka niiskust, mis muudab taeva pilvisemaks ja kohati sajab ka vihma. Öösel on saju tõenäosus suurem Lääne-Eestis, päeval ka Kesk-Eestis. Lõunakaare tuul tugevneb veidi. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 14 kuni 20 kraadi.

Reedeks jõuab Põhjamerelt Stockholmi lähistele aktiivne madalrõhkkond, muutes Läänemere ümbruse ilma vihmaseks ja tuuliseks. Öösel jõuab tihe sadu läänepoolsetesse maakondadesse, päevaks levib üle Eesti. Lõuna- ja edelatuul läheb järjest tugevamaks ja õhtul ulatuvad puhangud sisemaal 15, saartel 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 10 kuni 15, Ida-Eestis veel kuni 18 kraadi.

Laupäeval on madalrõhkkond endiselt aktiivne ning liigub üle Soome Valgele merele. Madalrõhkkonna vahetus läheduses sajab Eestis hooti vihma. Edela- ja läänetuule puhangud ulatuvad sisemaal 18, rannikul 23 m/s. Õhtul hakkab tuul lääne poolt alates nõrgenema ning pöördub loodesse. Õhumass vahetub märksa jahedama vastu ja õhutemperatuur on ööpäevaringselt 4 kuni 10 kraadi piires.

Pühapäevaks madalrõhkkond eemaldub. Öösel on Kirde-Eestis veel sadusid, seejuures võib vihmahoogude sekka ka märgi helbeid tulla. Päevaks tugevneb kõrgrõhkkonna mõju. Ilm on enamasti sajuta ja mõõduka loodetuulega. Õhutemperatuur on öösel 0 kuni +5, päeval 8 kuni 12 kraadi.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD