Ajateenijate pataljon alustas Kevadtormil ründelahinguga

Ajateenijate pataljon koos toetusüksustega peab õppusel Kevadtorm neljapäeval esimesi lahinguid Kirde kaitseringkonna ülema kolonelleitnant Martin Heremi juhtimisel, rünnates vastast Lääne- ja Ida-Virumaa piiril.

„Tänane lahing saab olema suurepärane kiire rünnak, kus enne suurtükiväepataljoni liiguvad pioneeripataljoni kruusakoormaga masinad, mis on mõeldud teede parandamiseks,“ ütles kolonelleitnant Herem ja lisas, et teede parandamiseks mõeldud kruusal on nii taktikaline vajadus kui ka kaitseväelaste tänuavaldus kohalikele.

Õppustel osaleb ajateenijate kokkuharjutatud pataljon toetusüksustega – pioneerid, suurtükiväelased, õhutõrjujad ning tankitõrjujad. Vastutegevust teevad Scouts-pataljoni elukutselised kaitseväelased ning Kuperjanovi jalaväepataljoni luurekompanii sõdurid.

Esimene Scouts-pataljoni kompanii suurune üksus jõudsid neljapäeval Kevadtormi õppuste alale. Ülejäänud pataljonist õppusel osalevad kaitseväelased saabuvad lähipäevil. "Scouts-pataljoni ülesanne Kevadtormil on luua osalevatele üksustele võimalikult realistlik õppuste keskkond,“ ütles patljoni A kompanii ülem kapten Ranno Raudsik. Lahingkeskkonda aitavad luua koos Scouts-pataljoniga õppusele jõudnud Pasi soomukid.

Kaitseväe suurõppus Kevadtorm algas eelmisel neljapäeval ning see kestab 19. maini. Õppus toiumub Lääne- ja Ida-Virumaal. Õppuse tegevus toimub 3.-11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere vallas, seejärel laieneb ka Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile.

Tänavusel Kevadtormil osaleb üle 4000 kaadrikaitseväelase, ajateenija, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku. Õppuse põhiraskus on Kirde kaitseringkonna üksustel. Õppusel osaleb kaitseringkonna staap ja selle sõjaaja üksused, sealhulgas jalaväepataljon, mille sõdurid lähevad pärast Kevadtormi reservi.

Kevadtorm 2012 lõpeb 19. mail lõpurivistusega. Tänavu kümnendat korda toimuvat Kevadtormi korraldatakse igal aastal erinevas Eesti piirkonnas: 2003. aastal toimus Kevadtorm Lääne-Virumaal, 2004. aastal Ida-Virumaal, 2005. aastal Valga- ja Võrumaal, 2006. aastal Ida-Virumaal ja Jõgeva maakonnas, 2007. aastal Tartu- ja Põlvamaal, 2008. aastal Lääne- ja Ida-Virumaal, 2009. aastal Lääne- ja Ida-Virumaal ning Jõgevamaal, 2010. aastal Pärnu- ja Viljandi maakonnas ning mullu Tartu-, Võru- ja Põlvamaal.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD