Elamislubadega kauplejaid ähvardab taas kriminaalasi

Eesti elamislubadega kaubelnud Isamaa- ja Res Publica Liidu (IRL) endisi liikmeid Indrek Raudset ja Nikolai Stelmachi ning nende pahaaimamatuks kaasosaliseks peetavat riigikogu liiget Siim Kabritsat ähvardab taas kriminaalasi.

Riigikogus jaanuaris moodustatud erikomisjon esitas neljapäeval prokuratuurile avalduse, et uurimisorganid annaksid elamislubadega kaubelnud poliitikute tegevusele hinnangu, kirjutab Eesti Päevaleht. Eelmisel aastal ei näinud riigiprokuratuur Venemaa ärimeestele elamislubasid müünud endiste poliitikute tegevuses kuriteotunnuseid ja kriminaalasja ei algatatud.

"Komisjon otsustas pöörduda teatud kahtlustuste kontrollimiseks riigiprokuratuuri," ütles komisjoni esimees Kalle Laanet ajalehele. "Kogu skandaali asjaolude selgitamiseks on vaja teatud mahus kontrollida fakte läbi kriminaalmenetluse."

Prokuratuuril on kümme päeva aega avalduse menetlusse võtmise otsustamiseks.

Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna algatusel loodud riigikogu erikomisjon uurib lisaks kolme elamislubadega kaubelnud isiku tegevusele veel ka politsei- ja piirivalveameti tegevust elamislubade väljaandmisel ning nende lubade järelkontrollimisel.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD