Tartumaa 17 keskerakondlast teatasid parteist lahkumisest

Seitseteist Keskerakonna Tartumaa piirkonna liiget teatasid reede hommikul oma otsusest parteist lahkuda, põhjendades seda erakonnas pettumisega.

"Teavitame, et oleme otsustanud lahkuda Eesti Keskerakonnast, kuna oleme kaotanud usu, et erakonnas toimuv võiks liikuda paremuse suunas. Meie otsus ei tulnud kergelt ning paljud inimesed kellega koos oleme erakonda astunud või keda soovitanud, on juba eelnevalt ühekaupa erakonnast lahkunud," seisab parteist lahkujate avalikus kirjas. "Kahjuks on Keskerakond muutunud pelgalt Tallinna Keskerakonnaks, mida juhitakse kui Lasnamäe piirkonda, mitte kui üle-Eestilist organisatsiooni, mille eesmärgiks on võimu teostamine ja programmi elluviimine ka riigi tasandil. Eesti rahvas vajab sotsiaalliberaalset ehk inimesest hoolivat ning isikuvabadusi austavat riiki, mille keskmes on inimene, mitte Ansipi - Savisaare külakaklus."

Keskerakonnast lahkujad nimetasid kahetsusväärseks, et selles parteis on saanud tavaks neid erakonnakaaslasi, kes "julgevad avaldada ka neid mõtteid, mis ei järgi täpselt erakonna juhtkonna seisukohti", halvustada ja eemale tõrjuda.

"Minnakse isegi nii kaugele, et tülikate erakonnakaaslaste kohta esitatakse õiguskaitseorganeile tõepõhjata laimavaid avaldusi. Erinevate arvamuste kartmine ja paranoiline usaldamatus oma erakonnakaaslaste suhtes tähendab aga organisatsiooni allakäiku. Lisaks erakonna nõrgale sisedemokraatiale ja mustvalgele maailmapildile tunneme nördimust, et Keskerakonna finantsjuhtimine on korrast ära. On tõesti ebanormaalne, et erakond saab riigilt ja sponsoritelt iga aasta suuri toetusi, ent ometi ei suudeta tasuda õigeaegselt arveid, maksta oma töötajatele palka, toetada piirkondi jne," seisab pöördumises.

Parteist lahkujad kritiseerisid ka Keskerakonna kaadripoliitikat, mis eelistab tihti edutada pigem "äsjaliitunud erakonnakaaslasi, kellel puudub isiklik arvamus ning pädevus töötada oma valdkonnas, see aga mõjub negatiivselt erakonna mainele".

Pöördumisele kirjutasid alla ja teatasid oma lahkumisest Keskerakonna Tartumaa piirkonna endine esimees Henri Kaselo, partei noortekogu endine peasekretär Mirja Jõgi, Luunja osakonna esimees Kaimar Lätti, Rõngu osakonna endine esinaine Ilona Jaanikesing ja noortekogu Elva klubi endine esinaine Liis Einstein. Lisaks neile teatasid lahkumisest Helen Kaselo, Henri Järv, Anna Malõšev, Kadri Kompus, Heli Mišukova, Margo Lipping, Kristjan Linsi,
Birgit Sarapson, Margus Juur, Kristina Jaanikesing, Hendrik Siht ja Meelis Riis.

Varem on Keskerakonnast lahkunud viis riigikogu liiget ja kümneid Saaremaa piirkonna liikmeid.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD