Leedu kaitseväelased osalevad esimest korda Kevadtormil

Kevadtormist võtavad tänavu esmakordselt osa ka Leedu kaitseväelased, kes osalevad õppusel vastutegevuses.

Reede hommikul ületas Valka-Valga piiripunktis Läti-Eesti piiri Läti jalaväekompanii ja Leedu jalaväe luurerühm, et osaleda õppusel Kevadtorm, edastas kaitseväe peastaap BNS-ile. Läti ja Leedu üksuste kolonn suundub Valgast oma paiknemisalale Virumaal.

Lõunanaabrite kaitseväelased teevad õppusel Kevadtorm koos Scouts-pataljoniga vastutegevust teistele Eesti maaväe üksustele. Läti jalaväelased tegutsevad manööverüksusena ja Leedu luurerühm vastavalt oma erialale. Õppusel osaleb ka Läti kaitseväe pioneeride sillarühm.

Scouts-pataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karuse sõnul annab Kevadtorm väga hea võimaluse Balti riikide kaitsevägede erinevate üksuste vahelist koostöö harjutamiseks: "Lätlased on minu alluvuses tegutsenud juba kaks Kevadtormi ja kogemus on positiivne, Leedu üksusega varasem koostöökogemus puudub, aga ma olen kindel, et kõik toimib hästi ning vastutegevus saab olla veelgi tugevam," sõnas ta.

Läti jalaväelased osalevad Kevadtormil neljandat, leedulased aga esimest korda.

Kevadtorm 2012 on jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine. Õppuse tegevus on 3.-11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere valdades, seejärel laieneb ka Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile. Kevadtorm 2012 lõpeb 19. mail lõpurivistusega.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD