Enam kui pooled osaühingud registreeriti tänavu sissemaksu tegemata

E-äriregistri andmetel on tänavu esimese nelja kuuga registreeritud 4445 osaühingut, 66 protsenti nendest tegi registreeringu ilma sissemakseta.

Kokku on end tänavu nelja kuuga e-äriregistris registreerinud 6386 ettevõtjat, kellest 4445 on osaühingud, üheksa on aktsiaseltsid ja 798 füüsilisest isikust ettevõtjad, märkis justiitsministeerium oma teates.

Enim ehk 1731 juriidilist isikut registreeriti aprillis ja populaarsemad põhitegevusalad olid elamute ja mitteeluhoonete ehitus, ärinõustamine ja spetsialiseerimata hulgikaubandus. Füüsilisest isikust ettevõtjaid registreeriti enim jaanuaris.

Üldtasemelt püsib juriidiliste isikute registreerimine eelmise aasta tasemel, märkis ministeerium.

Mittetulundusühinguid ja sihtasutusi registreeriti esimese nelja kuuga kokku 598.

Esimese nelja kuuga kustutati registrist 3554 ettevõtjat, millest 2218 olid osaühingud, 138 aktsiaseltsid ning 174 füüsilisest isikust ettevõtjad. Valdava osa ettevõtjate registrist kustutamise põhjuseks oli majandusaasta aruande esitamata jätmine.

E-äriregistri teabesüsteem on kohtute registriosakondade andmebaasile tuginev teenus, mis koosneb äriregistri, mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri ning kommertspandiregistri digitaalsetest andmetest.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD