Riigikaitsekomisjon külastas Kevadtormi

Riigikogu riigikaitsekomisjon külastas laupäeval Ida-Virumaal korraldatud kaitseväe suurõppust Kevadtorm ja vaatles muu hulgas pataljonide vastutuse vahetuse manöövrit Kohtla-Järvel ja soomustehnika demonstratsiooni, edastati ametlikus pressiteates.

Komisjoni esimees Mati Raidma ütles, et erinevates kaitseväe üksustes väljaõppe saanud ajateenijatel on õppusel hea võimalus üksuste tegevust kokku harjutada, panna proovile omandatu ja tunnetada kaitseväe ühtsust ning riigikaitse mastaapi. Raidma tunnustas Kaitseliidu kui vabatahtliku organisatsiooni panust nii toetuselemendina kui ka lahingüksustena ja avaldas tunnustust korraldajatele. Kommenteerides õppelahingut Kohtla-Järvel, ütles Raidma, et linnalahingute harjutamine on õppuste väärtuslik komponent, millel võib reaalsuses olla väga suur roll.

Maaväe staabi ülem kolonel Artur Tiganik andis riigikaitsekomisjonile ülevaate õppuste käigust ja selle eesmärkidest. Komisjoni liikmed kohtusid ka Lääne-Viru ning Ida-Viru maakonna omavalitsusjuhtidega.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD