Maksuamet plaanib büroopinda kolmaniku võrra vähendada

Maksu- ja tolliamet (MTA) plaanib lähiajal vähendada oma büroopindu ligi 35 protsendi võrra, ameti töötajate arv on kümne aastaga vähenenud 36,7 protsenti.

Tänavu juunis töötab maksu- ja tolliametis 1550 inimest. Kõigist ameti klientidest külastab vaid 10 protsenti teeninduskohta, ülejäänud kasutavad e-teenuseid ja telefoninõustamist, teatas amet.

Ametil on büroopinda praegu umbes 29 000 ruutmeetrit ja siseriiklikke töötajaid 1400 inimest, mis teeb 21 ruutmeetrit inimese kohta. Pärast muudatusi on MTA büroopinna suuruseks umbes 19 000 ruutmeetrit ehk 34–35 protsenti praegusest vähem.

MTA peadirektori asetäitja Timo Riismaa ütles pressiteates, et erasektoris loetakse sõltuvalt ärivaldkonnast mõistlikuks büroopinna suuruseks 12–15 ruutmeetrit inimese kohta ja büroopinna optimaalse kasutusega saab amet kokku hoida majanduskulusid. "Piltlikult öeldes on meie jalanumber 41, aga kingad jala otsas on number 48," lisas Riismaa.

Amet alustas kinnisvara optimeerimist juba tänavuse aasta alguses ja on loobunud mitmetest pindadest. Ameti teatel tuleb suurem kokkukolimine Tallinnas 2013. aasta sügisel, kui valmib uus maja Lõõtsa tänaval. Seal asub tööle kogu Tallinnas tegutsev MTA koosseis. Tänavu kolitakse töötajad ühte hoonesse ka Pärnus ja Narvas.

MTA kinnitas, et amet ei lahku ühestki linnast, kus praegu klienditeenindust pakutakse. Riismaa sõnul vähenevad lisaks otsesele kinnistuskulude kokkuhoiule ka majadevahelised logistikakulud ja paraneb juhtimine.

Büroopindade vähendamise ja ebavajalike hoonete sulgemisega vabaneva raha plaanib MTA osaliselt kasutada allesjääva büroopinna renoveerimiseks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD