Urmas Reinsalu hakkab Ansipi äraolekul täitma peaministri kohuseid

Uus kaitseminister, Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu hakkab peaminister Andrus Ansipi äraolekul täitma valitsusjuhi kohuseid.

Vastavalt vabariigi valitsuse seadusele nimetab peaminister oma korraldusega kaks ministrit, kes asendavad peaministrit tema äraolekul. Peaministri esimene asendaja on seega koalitsioonipartneri erakonna esimees Urmas Reinsalu ning teine asendaja Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Keit Pentus, ütles valitsuse kommunikatsioonibüroo dirketor Inga Bowden BNS-ile.

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas reedel alla otsusele, millega vabastas kaitseministri ametist Mart Laari ning nimetas peaminister Andrus Ansipi ettepanekul uueks kaitseministriks Urmas Reinsalu. Uus kaitseminister annab riigikogu ees ametivande esmaspäeval.

Kaitseminister Mart Laar esitas 6. mail peaminister Andrus Ansipile avalduse tervislikel põhjustel kaitseministri ametist lahkumiseks. Seni oli peaministri esimene asendaja Mart Laar.

Ministrite asendamise kord näeb ette, et kui ära on peaminister ning nii esimene kui ka teine asendaja, asendab valitsusjuhti vanimkohalolev minister. Valitsuse vanim minister on IRL-i kuuluv haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo (58).

Valitsusjuhti asendaval ministril on samad õigused ja kohustused mis peaministril. Erandina ei või peaministrit asendav minister esineda riigikogu ees valitsuse tagasiastumisavaldusega ega teha presidendile ettepanekuid ministrite ametisse nimetamiseks ja ametist vabastamiseks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD