Pihkva oblast tahab kasutada Eesti kogemust numbrile 112 üleminekul

Venemaa Pihkva oblasti administratsioon soovib kasutada ühtsele hädaabinumbrile 112 üleminekul Eesti kogemust selles vallas ning kavandab häirekeskuse tööga tutvumiseks mai lõpuks visiiti Eestisse.

Pihkva oblasti asekuberner Maksim Žavoronkov saatis eelmise nädala lõpus siseminister Ken-Marti Vaherile kirja, milles palub kooskõlastada 25. maiks oblasti administratsiooni visiit Eestisse, et tutvuda hädaabinumbrile 112 ülemineku kogemusega.

Žavoronkov märkis, et Pihkva oblast valmistab ette operatiivse hädaabinumbri 112 käivitamist, mis on sarnane Eestis juba toimiva häirekeskuse numbriga 112.

"Me teame, et Teil on suur positiivne kogemus ülalmainitud süsteemi loomises, palume Teid kooskõlastada Pihkva oblasti delegatsiooni Eesti külastamise võimalus 25. mail," kirjutas Žavoronkov Vaherile saadetud 12. mai kuupäeva kandvas eestikeelses kirjas.

Pihkva oblasti delegatsiooni juht on Žavoronkov ning sinna kuuluvad veel oblasti administratsiooni infotehnoloogia valitsuse juhataja Juri Kolesnikov ja eriolukordade ministeeriumi Pihkva oblasti osakonna juhataja Valeri Filimonov.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD