ERJK teeb võlgade osas Keskerakonnale ja rohelistele järelepärimise

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) otsustas teha järelepärimise Keskerakonnale ja Erakonnale Eestimaa Rohelised, et selgitada, milliseks tähtajaks ja kuidas erakonnad kavatsevad oma võlgnevused likvideerida.

ERJK vaatles kolmapäevasel koosolekul erakondade liikmemaksude laekumist ja neile tehtud annetusi 2012. aastal, teatas komisjon BNS-ile. Vaatluse all olid samuti erakondade 2009.-2011. aasta valimisvõlad. Komisjon otsustas teha järelpärimise Keskerakonnale ja rohelistele, et selgitada, milliseks tähtajaks ja kuidas erakonnad kavatsevad oma võlgnevused likvideerida.

Keskerakonnal oli 31. märtsi 2012 seisuga võlgnevusi 468 832 eurot ja Erakonnal Eestimaa Rohelised 25 144 eurot. Teistel erakondadel selleks kuupäevaks võlgnevusi ei olnud. Ka käsitles komisjon Keskerakonna 2010. aasta majandusaasta aruande muutmist 2012. aastal, kuna tehtud muudatused ei kajastunud aruandes korrektselt.

Komisjon arutas samuti erakondade liikmemaksude tasumist. Komisjon otsustas küsida kõigilt erakondadelt selgitust liikmemaksu kogumise põhimõtete kohta ja tegi ettepaneku esitada vastav erakonna dokument, mis kehtestab liikmemaksude tasumise korra.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD