Eesti ja Gruusia sõlmisid piirivalvealase koostöökava

Politsei- ja piirivalveameti ning Gruusia siseministeeriumi esindajad allkirjastasid kahe riigi vahelise piirivalvealase koostöökava.

Koostöökavale aastateks 2012-2013 andsid allkirjad politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal piirivalvekolonel Tõnu Hunt ja Gruusia piiripolitsei juht kindralmajor Zaza Gogava, ütles BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kahe riigi piirivalvete ühistegevuste lähitulevikku kaardistav kava näeb ette piirikontrolli alaseid eksperdivahetusi, riskianalüüsi teemalisi kohtumisi, piiripunktide juhtide töökohtumisi ja tegevusi tagasisaatmiste valdkonnas.

„Piirivalvealase koostöö tõhustamine Gruusiaga on tähtis juba aprillis avatud otselennuliini tõttu Tallinna ja Tbilisi vahel, mis muudab oluliseks sideohvitseride ja esmatasandi piirivalveametnike vahetamise,“ ütles Hunt. „Eesmärgiks on Eesti piirivalve kogemuste tutvustamisega luua alus igapäevaseks ühistegevuseks, et maandada ebaseadusliku sisserände riski.“

Lisaks sõlmisid Eesti ja Gruusia ka koostööprotokolli, mis puudutab isikute tagasipöördumise ja tagasivõtmisega seotud teabevahetust. Koostööprotokoll hõlbustab kahe riigi piirivalvete operatiivtasandi koostööd riiki sisenevate ja seal ebaseaduslikult elavate isikute piirikontrolli küsimustes.

Gruusia siseministri asetäitja, piiripolitsei juht kindralmajor Zaza Gogava ja patrullpolitsei juht Giorgi Grigalašvili tulid esmaspäeval Eestisse kolmepäevasele visiidile. Visiidi vältel külastasid nad Eesti kagupiiril asuvaid Piusa ja Värska kordoneid ning Koidula raudtee- ja maanteepiiripunkti, jälgisid piirivalve kutsemeisterlikkuse võistlusi Valgas ja võtsid osa Eesti piirivalve esimese juhi kindralmajor Ants Kurvitsa 125. sünniaastapäevale pühendatud mälestustseremooniast Äksi kalmistul.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD