Soomes hukkus liiklusõnnetuses neli eestlast

Põhja-Soomes Rovaniemis hukkus neljapäeva ennelõunal veokiga kokku põrganud kaubikus neli eestlast, teatas uudisteagentuur STT.

Pealtnägijate sõnul sõitis põhja suunast tulnud Eesti registreerimisnumbreid kandnud kaubik kell 10.30 kahest autost suurel kiirusel mööda ja põrkas kokku vastu tulnud veoautoga. Kaubik põrkas vastu veoauto vasakut nurka ning seejärel paiskusid mõlemad sõidukid teelt välja.

MK Rakennus Gruppi Oy juht Katrin Astudneva ütles STT-le, et kõik neli autos olnud meest on eestlased, kes töötasid ehitusfirmas. Mehed olid tagasiteel Kevitsa kaevandusest, kus ettevõte teostab ehitustöid. Ettevõttes töötab kokku 78 inimest.

Veoki juht sai õnnetuses kergelt vigastada, kuid ta on šokiseisundis. Kiirabi toimetas veokijuhi haiglasse.

Õnnetus juhtus Rovaniemist viis kilomeetrit põhja pool. Õnnetuskohal oli liiklus mitu tundi suletud ja selle tõttu tekkisid mõlemal suunal kilomeetrite pikkused ummikud. Lapi politseiosakond alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Lapi politseijaoskonna uurija Niko Siikaluoma ütles STT-le, et õnnetuse hetkel oli sõidutee märg, kuid teeolud olid normaalsed.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et ministeerium on juhtunust teadlik ja Eesti saatkond Soomes selgitab koostöös politseiga juhtunu asjaolusid.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD