Veterinaarameti sigalakontroll suuri puudusi ei avastanud

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) inspektorid kontrollisid ETV saates "Pealtnägija" kajastatud infost lähtudes sigalate olukorda ning kinnitust said mõned väiksemad rikkumised, kuid üldjoontes on olukord sigalates nõuetekohane.

Inspektorid saadeti videokaadrites nähtu alusel kaheksasse sigalasse täiendavale kontrollile ja selgus, et enamikus sigalates on olukord ameti sõnastuses "pigem nõuetekohane", vahendas ETV uudistesaade „Aktuaalne kaamera“.

VTA loomakaitsebüroo juhataja Tarmo Serva ütles, et väiksemaid puudusi leiti, aga loomakaitsjate videod ei anna reaalsusest objektiivset pilti. Üheksast kontrollitud sigalast kahes ei olnud haiged sead tervetest eraldatud, ühes oli probleeme ventilatsiooniga, ühes valgustusega.

Loomaõiguslased käisid salaja kaheksas väidetavasti juhuslikult valitud sigalas üle Eesti ning jäädvustasid seal toimuvat, vahendas ETV saade „Pealtnägija“ 9. mail. Seakasvatajate üldine hoiak oli, et tegu on võhikute välja mõeldud pseudoprobleemiga.

Nii tema kui teised farmiomanikud juhivad tähelepanu, et seasulgudes on eraldi söömis-, lamamis- ja roojamisala. Ja kui pilt on tehtud ainult roojamisalast, võib see jätta eksitava mulje.

VTA lubas kõik nähtud farmid korduskontrolli alla võtta. Ametkond kontrollib sigalaid kord ühe kuni viie aasta jooksul. Kõige tõsisemate rikkumiste puhul saab juriidilist isikut karistada ligi 3200 euroga.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD