Kaitsepolitsei pidas kinni keskkriminaalpolitsei ametniku

Neljapäeva õhtul pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavana kinni keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo ametniku Maksim Viksi.

Maksim Viksi kahtlustatakse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb altkäemaksu võtmist ametiisiku poolt, teatas riigiprokuratuur BNS-ile. Kohtus süüdimõistmisel võib taolise kuriteo eest karistuseks olla kuni viieaastane vangistus.

„Kuigi õigustmõistvaid otsuseid teeb Eestis kohus, on asjaolu, et keskkriminaalpolitsei töötaja tegevus on andnud alust kuriteokahtlustuse esitamiseks, äärmiselt kahetsusväärne ja seab avalikkuse ees paratamatult kahtluse alla terve asutuse ja kõigi ausate kolleegide maine,“ ütles Raigo Haabu, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal.

Uurimist viib läbi kaitsepolitseiamet ning menetlust juhib riigiprokuratuur.

Riigiprokuratuuri esindaja Carol Merzin ütles BNS-ile, et esialgu on vara öelda, millega seoses ja kellelt altkäemaksu võeti ning kui suurest summast on jutt. Tema sõnul ei ole hetkel teisi isikuid sama menetlusega seoses kinni peetud.

Viksi vahistamise taotlemise kohtult otsustab riigiprokuratuur reede jooksul.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD