Edelaraudtee pikendab Koidula rongiliini Piusani

Pilt on illustratiivneEdelaraudtee pikendab eeloleval suveperioodil seoses uue sõidugraafikuga Lõuna-Eestis Koidula rongiliini Piusani, kuhu rongid ei ole sõitnud viimased kümme aastat.

Uue sõidugraafiku rakendumisega samaaegselt hakkavad ettevõtte rongid peatuma Tallinn-Tartu liinil Kärkna peatuses. Tallinna ja Narva vahel lõpetavad tegevuse Auvere ja Soldina peatused, teatas Edelaraudtee BNS-ile. Ettevõtte teatel kasutati viimaseid tagasihoidlikult.

Pühapäevast toimub raudteeliiklus uue graafiku alusel, mis toob kaasa muudatusi ka Edelaraudtee reisirongide sõiduplaanis.

Edelaraudtee müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on tegu kord aastas toimuva sõidugraafikute uuendusega, mis toimub rahvusvahelise kokkuleppe kohaselt maikuu viimasel pühapäeval.

"Põhiplaani muudatus võetakse ette vajadusest ühildada raudteel liikuvate rongide sõidugraafikuid. Kuna sõiduplaan valmib rahvusvahelise koostöö tulemusena, siis on selle kokkupanek üsna pikk protsess, mis saab alguse juba augustis. Käesoleval aastal ei too uuenev sõidugraafik Edelaraudtee rongiliiklusse kaasa suuri muudatusi, mõningased kellaajalised nihkumised on tekkinud peamiselt kiiruse muudatusest raudteel,“ rääkis Annemari Oherd.

Pühapäevast rakenduv uus põhisõiduplaan jääb kehtima järgmise aasta maikuu lõpuni. Põhisõiduplaanis võib ette tulla ajutisi muudatusi seoses raudtee remonttöödega, mille ulatus on väiksem kui möödunud aastatel.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD