Lipstok saab lahkumishüvitiseks 12 kuu palga ehk 85 130 eurot

Ametist lahkuv Eesti Panga president Andres Lipstok saab keskpanga nõukogu neljapäevase otsuse järgi lahkumishüvitist 12 kuu põhipalga ulatuses ehk 85 130 eurot.

Neljapäeval Kuressaares peetud korralisel koosolekul võttis nõukogu võttis otsuse tegemisel arvesse Lipstoki panust panga tulemuslikul juhtimisel viimase seitsme aasta jooksul, sealhulgas Euroopa Keskpanka ja euroala keskpanku koondava eurosüsteemiga liitumisel ja euro kasutuselevõtu sujuval tagamisel, teatas Eesti Pank.

Esimese aasta jooksul pärast oma ametikohustuste lõppemist peab Andres Lipstok vältima oma uute isiklike või ametialaste tegevustega huvide konflikti oma senise Euroopa Keskpanga nõukogu liikmelisusega. Vastavatest tegevustest tuleb Euroopa Keskpanga nõukogu liikmeid iga kord kirjalikult teavitada ja saada Euroopa Keskpanga nõukogult nõusolek enne vastavate kohustuste võtmist.

Nõukogu sai ka ülevaate Eesti finantssektori olukorrast. Samuti kinnitas nõukogu keskpanga siseauditi osakonna teise poolaasta tööplaani täiendamise ning sai ülevaate keskpanga eelarve täitmisest ja investeerimistuludest.

Lipstoki ametiaeg lõpeb 6. juunil. Ardo Hanssoni seitsmeaastane ametiaeg Eesti Panga presidendina algab 7. juunil.

bns

Comments  
  +3
Nii on see alati olnud !Suured vargad sõidavad tõllas ja väiksed ripuvad võllas !
  +8
Mul kripeldab ikkagi see vandeadvokaat Monika Mägi ütlus hingel - ta sooviks väga, et keegi lähemalt uuriks seda, mis on toimunud Eesti Panga süsteemides. See daam juba niisama ei vihja ometigi... Et "mille" eest täpsemalt nii suured summad?
  +7
tea kaua selle raha eest Võnnu päästekomandot oleks saanud töös hoida ?
  +7
see peaks ju tähtajaline tööaeg olema,et 7aastat ja kõik,ei mingit lahkumishüvitist.See peaks ju kehtima ka riigikogulastel,aga nad vist saavad ka aasta veel riigikogu palka.Aga jah,eks seadused ei kehti ju kõigi jaoks ühtemoodi,ikka on osadel eriseadused.
  +7
küll need kes võimu juures teevad ikka seadusi oma kasuks.sellisel kujul võiks peaks saama kõik inimesed,kes töölt lahkuvad-aasta jagu saama sama tasu edasi.Nende jaoks ei kehti isegi see kui astuvad ise tagasi...ikka saavad oma hüvitisi.arusaadav oleks sellisel juhul kui koondatakse aga ametiaja lõpemisega. see sama nagu töö lepingu lõpemisega ja ei peaks saama migit hüvitist.otsigu teine töö või mingu tööbüroose abiraha järgi nagu tavainimesed.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD