Keskkonnainspektorid eemaldasid Peipsi järvest 387 vana nakkevõrku

Keskkonnainspektorid tragisid kolmapäeval ja neljapäeval Peipsi järve põhjaosas läbi viidud vanade püügivahendite otsimise ja järve puhastusaktsiooni käigus järvest 387 vana nakkevõrku hinnangulise kogupikkusega 27 kilomeetrit ning ühe mõrra.

Koristustöid juhtinud keskkonnainspektsiooni Ida regiooni peainspektor-nõunik Ivo Kask ütles keskkonnainspektsiooni vahendusel BNS-ile, et enamasti oli tegemist vanade, tihedalt kokkukeerdunud võrkudega. Leitud mõrd osutus nii raskeks, et selle väljatõmbamiseks ei piisanud inimjõust ja see tuli laeval oleva kraana abil välja tõsta.

Lisaks vanadele püügivahenditele vabanes Peipsi järv kümmekonnast metallankrust, võrkude raskuseks kasutatud ehitustellistest, ühest autoakust ning ühest autoveljest.

Keskkonnainspektsioonile olid abiks Peipsi kalurite ühingu ning Peipsi piirkonna ettevõtete ja ettevõtjate liidu kalurid nelja paatkonnaga.

Järgmisel nädala kolmapäeval ja neljapäeval jätkab keskkonnainspektsioon Peipsi järvel vanade võrkude otsimist ja väljatragimist, seekord järve kesk- ja lõunaosas.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD