Noored arstid saavad hakata juunist lähtetoetust taotlema

Juunis jõustub sotsiaalministri määrus, millega kehtestatakse arstidele kuni 15 000 eurose lähtetoetuse maksmine.

Kuni 15 000 eurone toetus mõeldud neile noortele arstidele, kes residentuuri lõpetamise järgselt asuvad tööle üld- või kohalikesse haiglatesse või maapiirkonna perearstipraksisesse, teatas sotsiaaliministeerium.

"Loodame, et uus nn stardiraha maksmine aitab motiveerida alustavaid eriarste, sealhulgas ka perearste, jääma tööle Eestisse ja konkreetsemalt just nendesse piirkondadesse, kus arstide leidmine keerulisemaks on osutunud," sõnas sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Lähtetoetust võib taotleda arst, kes on lõpetanud residentuuri ning omandanud anestesioloogia, erakorralise meditsiini, laborimeditsiini, peremeditsiini, radioloogia, sisehaiguste või üldkirurgia eriarstiabi eriala, kes asub 12 kuu jooksul residentuuri lõpetamisest arvates omandatud erialal esmakordselt tööle või tegutsema eriarstina kohalikus või üldhaiglas ning töötab või tegutseb eriarstina või nimistuga perearstina töökoormusega vähemalt 40 tundi nädalas.

Sel aastal võivad lähtetoetust taotleda arstid, kes lõpetavad residentuuri ning omandavad seaduses nõutava eriarstiabi eriala 2012. kalendriaastal. Lähtetoetuse saamiseks 2012. aastal peab arst esitama taotluse hiljemalt selle aasta 1. oktoobriks.

Lähtetoetuse suurus ja ülemmäär sätestatakse iga-aastases riigieelarve seaduses. Tänavu on selleks planeeritud kokku 150 000 eurot.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD