Ilves avaldas Soomele kaastunnet

President Toomas Hendrik Ilves avaldas Soomele kaastunnet Hyvinkääl toimunud ohvriterohke tulistamise pärast.

„Ulatan kaastundekäe ja toetussõnad Soomele,“ ütles president Toomas Hendrik Ilves ööl vastu laupäeva Uusimaa maakonnas Hyvinkääl toimunud ohvriterohke tulistamise järel, teatas presidendi kantselei.

„Eesti leinab koos selles vägivallateos hukkunute lähedaste ja sõpradega, meie lootus on haavatute ja nende peredega,“ kinnitas Ilves. „Sellise rünnaku arusaamatu jõhkrus ei saa meis tekitada jõuetust, toimunu rõhutab vajadust märgata kaaskodanikke, kes on iseendaga ummikusse sattunud ega oska sealt leida endale ja ühiskonnale turvalist väljapääsu,“ sõnas riigipea.

Soomes Hyvinkää kesklinnas avas 18-aastane noormees ööl vastu laupäeva ärihoone katuselt inimeste pihta tule, tappes kaks inimest - sündmuspaigal hukkus 18-aastane tütarlaps ja hiljem haiglas sama vana poiss.

Teine raskelt haavatu, 23-aastane naispolitseinik on kriitilises seisundis. Ülejäänud kuus haavatut on peamiselt kohalikud noored, neist vanim on sündinud 1977. aastal. Arstide sõnul ei ole teiste kannatanute elu ohus.

Kahtlusalune peeti kinni laupäeva hommikul kella kaheksa paiku Hyvinkääst paari kilomeetri kaugusel. Ta ei osutanud vastupanu. Tegemist on kohaliku 18-aastase noorukiga, kel ei ole kuritegelikku tausta.

Politsei ei välista, et tulistamisjuhtumiga on seotud teisigi isikuid. Kinnipidamispaiga lähedalt leiti relvi. Kahtlusaluse käsutuses oli kaks püssi, üks neist väikese kaliibriga. Relvaluba tal ei ole.

Soome president avaldas televisiooni vahendusel ohvrite lähedastele ja omastele kaastunnet.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD