Vangi peksmises süüdistatud valvur sai lõpliku kohtuvõidu

vtVangi peksmises süüdistatud, kuid kahes alama astme kohtus õigeks mõistetud Viru vangla valvur väljus kohtuprotsessist lõplikult võitjana, kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval enam kaasust menetlusse.

Viru maakohus otsustas mullu novembris mõista Viru vangla vanemvalvur Raido (33) õigeks kuriteo tõendamatuse tõttu. Samas prokuröri hinnangul oli Raido süü siiski tõendatud ja ta leidis, et kohus pidanuks mehele määrama võimuliialduse eest kolme aasta pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga, samuti võtma talt kolmeks aastaks õiguse töötada riigi või kohaliku omavalitsuse asutuses, kus talle on pandud juhtumis-haldamis või järelevalveülesanded või võimuesindaja ülesanded.

Prokuratuur kaebas maakohtu otsuse Tartu ringkonnakohtusse, kuid ka teise astme kohus jättis õigeksmõistmise jõusse. Seejärel esitas prokurör kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud esmaspäeval menetlusluba ja see tähendab õigeksmõistmise lõplikku jõustumist.

Kohtutes tõendamist mitteleidnud süüdistuse järgi kasutas vanemvalvurina ametis olnud Raido 2009. aasta 28. aprillil ühe vangi suhtes põhjendamatut vägivalda. Nii surus Raido käeraudades vangi vangla korrustevahelisel platvormil nurka ja lõi teda mitu korda. Peale selle kasutas vanemvalvur Raidosüüdistuse kohaselt veel mitu korda jõudu ja lõi vangi.

Kriminaaluurimise kävitas justiitsministeeriumi vanglate sisekontroll.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD