Ilmajaam lubab jahedat ilma vähemalt uue nädala alguseni

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituut prognoosib lähiajaks mai lõpu kohta võrdlemisi jahedat ilma ning seda vähemalt kuni järgmise nädala alguseni.

Teisipäeva öösel liigub madalrõhulohk üle Eesti. Ilm läheb pilve ja vihmahood levivad Põhja-Eestist lõuna poole. Võib äikest olla. Puhub põhja- ja loodetuul 4-10, rannikul puhanguti 12-15 m/s. Sooja on 6-12 kraadi. Päeval tekib Leedu ja Läti kohal uus osatsüklon ja Eestit katab selle põhjaserv. Paljudes kohtades sajab hoovihma ja pärastlõunal võib ka äikest olla. Saju võimalus on väiksem vaid Loode-Eestis. Puhub põhja- ja kirdetuul 3-9, läänerannikul 6-11, puhanguti 15 m/s. Sooja on 10-15 kraadi.

Kolmapäeval liigub madalrõhkkond üle Läti kirdesse ja selle servas sajab öösel hoovihma. Puhub põhjakaare tuul 2-8 m/s. Sooja on 5-10 kraadi. Päeval on saju võimalus suurem Ida-Eestis. Puhub valdavalt loodetuul 4-10, saartel ja rannikul puhanguti 14 m/s. Sooja on 11-15 kraadi.

Neljapäeval tugevneb kõrgrõhuhari. Pilvi on hõredamalt ja ilm enamasti sajuta. Tuul nõrgeneb ja on valdavalt läänekaarest. Sooja on öösel 3-8 kraadi, maapinnal võib kohati tulla kraad külma, päeval on aga sooja 12-16 kraadi.

Reede öö on veel sajuta ning vaikne ja jahe. Temperatuur langeb õhus 1-7 kraadini, maapinnal isegi ühe miinuskraadini. Rootsi rannikule jõuab aga madalrõhkkond ja pärastlõunaks jõuavad vihmahood ka Eestisse. Tuul pöördub kagusse ja itta ning veidi tugevneb. Siis on sooja 12-17 kraadi.

Laupäevaks jääb madalrõhkkond Skandinaavia lõunaossa tiirutama ja selle idaserva mööda jõuab Balti riikidesse lõuna poolt niisket õhku. Öösel on sadusid vähem. Hommikul ja päeval sajab hooti vihma, pole välistatud äike, sadu võib intensiivne olla. Kagu- ja idatuul tugevneb päevaks puhanguti 15 m/s. Öösel on sooja 6-11 ja päeval 10-14 kraadi.

Pühapäeval eemaldub madalrõhkkond Skandinaavia keskosa suunas ja sajuhoogusid jääb vähemaks. Puhub tugev edela- ja lõunatuul. Öösel on sooja 6-11 ja päeval 12-17 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval jääb Eesti ikka veel madalrõhkkonna mõjusfääri ja sajuhoogude võimalus püsib. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Öösel on sooja 4-9 ja päeval 12-17 kraadi.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD