Menu

.      

Aaviksoo tahab tõsta õpetaja palga alammäära riigi keskmisele tasemele

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus kiitis esmaspäeval heaks haridus- ja teadusministri Jaak Aaviksoo esitatud hariduskorralduse kaasajastamise kava, mis näeb muu hulgas ette õpetajate palga alammäära tõstmise riigi keskmise palga tasemele.

Kava näeb ette õpetajate riiklike tunnikoormuse normatiivide kaotamise, samuti sätestab kava senisest täpsemini õpetaja ametiülesanded, seal hulgas palgakorralduse alused.

Hariduse rahastamise läbipaistvamaks muutmiseks näeb kava ette põhikoolide ja gümnaasiumide riigieelarvelise rahastamise lahutamise. Ka soovib haridusminister muuta kohalike omavalitsuste hariduskuludeks mõeldud rahaeraldised sihtotstarbelisteks.

Lisaks näeb hariduskorralduse kaasajastamise kava ette gümnaasiumide sisulise tegevuse lahutamist põhikoolist, et tagada põhikoolide võrdne kohtlemine ja gümnaasiumidesse sisseastumine kõigile soovijaile võrdsetel alustel, sõltumata lõpetatud põhikoolist. Samas võivad gümnaasium ja põhikool edasi tegutseda ühe asutusena.

Senisest selgemini näeb Aaviksoo kava ette riigi ja omavalitsuste vastutuse jaotumine hariduse korraldamises.

IRL-i pressiesindaja ütles BNS-ile, et Aaviksoo ei soovi oma kava täies mahus praegu avalikustada, vaid tahab enne kava teemal konsulteerida poliitiliste partneritega.

bns

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD