Reformierakonna juht Ansip süüdistab Silver Meikarit valetamises

Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip süüdistas parteikaaslast Silver Meikarit valetamises ja kinnitas, et ei suuda uskuda erakonna endise peasekretäri Kristen Michali telefonikõnede kaudu kokku lepitud varjatud annetuste tegemisse.

"Võin Michalist arvata mida iganes, aga seda, et ta telefoni teel leppis kokku varjatud annetuste tegemise, ei ole ma suuteline uskuma. Minu järeldus: Silver Meikar valetas," rääkis Ansip Postimehele.

Partei esimees meenutas, et 2009. aastal, mil Michal väidetavalt telefoni teel parteile varjatud annetusi küsis, oli juba avalikuks tulnud maadevahetuse kriminaalasjas tehtud pealtkuulamiste materjalid.

"On kahju, et Eestis on selline olukord kujunenud, aga paraku on see nii, et ettevõtete juhid, ammugi mitte erakonna peasekretärid, ei eelda, et nende telefonikõnesid ei kuulata pealt. Eeldus on pigem selline, et kõik telefonikõned on salvestatud ja sisuliselt avalikud," sõnas Ansip.

Kaitsepolitsei kinnitas ajalehele, et telefonikõnesid saab pealt kuulata üksnes seadusest tulenevatel juhtudel ning see vajab kohtuniku luba. Lisaks nõuab kõnbede pealtkuulamine ameti väitel palju tööjõudu ja aega.

Reformierakonda kuuluv riigikogu endine liige Silver Meikar kirjutas nädala eest Postimehes, et annetas parteile aastatel 2009-2010 üle saja tuhande krooni, mis ei olnud tema oma ja mille päritolu ta ei tea. Meikar sai enda sõnul raha tookord erakonnan kontoris töötanud Kalev Lillolt, kuid enne annetamist oli talle helistanud peasekretär Kristen Michal ja küsinud, kas ta on valmis parteid toetama.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD