Kohus mõistis paadunud roolijoodiku enam kui aastaks vangi

Tartus astus reedel kohtu ette 52-aastane Hillar Kurg, kellele mõisteti sõiduki joobeseisundis juhtimise eest karistuseks enam kui aastapikkune vangistus.

Neljapäeval Tartumaal liiklusjärelevalvet teostanud liikluspolitseiniku Kristjan Palu sõnul märgati kell 12.40 Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 187. kilomeetril sõidukit Ford Courier, mille juhi sõidumaneer tundus ebakindel, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja BNS-ile.

Politseinikud liikusid sõidukile järgi ning Tartus Aardla ja Riia tänavate vahel anti sõidukijuhile peatumismärguanne. "Roolis olnud mees oli ilmselgelt eelnevalt alkoholi tarbinud, ka tõendas seda alkomeetri näit," lisas Palu. Sõidukijuht viidi arestimajja ning politsei alustas kriminaalmenetlust.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg ütles, et Hillar Kurg on ka varem korduvalt kriminaalkorras karistatud sõiduki alkoholijoobes juhtimise eest. Eelmise aasta oktoobris mõistis kohus talle esmalt viiekuulise tingimisi karistuse, kuid juba detsembris oli mees uuesti sama asjaga kohtu ees. Siis liideti karistused kokku ja asendati vangistus 652 tunni üldkasuliku tööga. "Kuna Hillar Kurele ka "tööteraapia" ei mõjunud ja kõik muud karistusliigid on end ammendanud, siis sai karistuseks olla üksnes reaalne vangistus," kommenteeris Häidberg.

Tartu maakohus tunnistas mehe süüdi ning määras liitkaristuseks ühe aasta, kolm kuud ja 15 päeva reaalset vangistust.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD