Eesti saadab tänavu Afganistani eriüksuslased

Eesti saadab tänavu Afganistani eriüksuslased, kes hakkavad tegutsema koos ameerikalstega, kirjutab Postimees.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles ajalehele, Eesti saadab tänavu Afganustanu erioperatsioonide grupi, Eesti eriüksuslased hakkvad tegutsema koos ameeriklastega.

Pressiesindaja sõnul ei saa kaitseministeerium üksuse eripärast tulenevalt anda rohkem teavet üksuse kavandatava tegevuse, asukoha, suuruse ja muu kohta. Ta lisas vaid, et eriüksuslasi saadetakse Afganistani sedavõrd vähe, et nood mahuvad praegu kehtiva 170 kaitseväelase mandaadi sisse.

Kaitsevägi alustas rahvusvaheliste operatsioonide kaugluurerühma Estsof moodustamist juba 2005. aastal. Siis korraldati kaugluurerühma instruktorite leidmiseks esimesed katsed.

Toonane luurepataljoni ülem major Riho Ühtegi ütles siis, et Eesti on võtnud NATO ees kohustuse valmistada 2010. aastaks ette 36-meheline süvaluurerühm, mis tegutseks vajadusel linnas, kõrbes, mägedes, merel ning tuleks toime mitmeid kuid ilma välise toetuseta vaenlase maa-alal.

Värbamist üksusesse alustas kaitsevägi siiski 2009. aastal. Ka praegu on kaitseväe peastaabi leheküljel üleval kuulutus, millega otsitakse kandidaate eriüksusesse. Järgmised katsed toimuvad tänavu novembris.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD