Viru vanglas sai valvur vangi rünnakus vigastada

Viru vanglas sai pühapäeval valvur vangi rünnakus kergelt vigastada, ametnikud alustasid juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Vang ründas valvurit pühapäeva õhtul loenduse ajal, ametnik sai näo ja kaela piirkonda kergeid vigastusi. Valvurid paigutasid agressiivse vangi eraldi lukustatud kambrisse, selgub justiitsministeeriumi nädala ülevaatest.

Reedel süütas vang kambri tualettruumis riidetüki ja svammi, valvurid kustutasid põlengu ja õhutasid ruumid. Kambri läbiotsimise ajal ähvardas vang ametnikke vägivallaga ning valvurid paigutasid ta tagasi talle määratud kambrisse. Mõne aja möödudes rikkus vang kambri sisustust ja ründas teda takistama läinud ametnikku. Vang paigutati eraldatud lukustatud kambrisse. Vahejuhtumis ei saanud keegi vigastada.

Neljapäeval puhkes Tallinna vangla kambris vangide vahel kaklus. Ametnikud lahutasid nad ja paigutasid eraldi. Ühe vangi viisid valvurid vanglast välja arsti juurde, kus ta sai esmaabi. Vangla algatas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Tartu vanglas ei täitnud vang neljapäeval ametnike korraldusi ja ähvardas neid rünnata. Ametnikud kasutasid vangi vastu jõudu ja juhatasid ta kambrisse. Sel ajal jätkas vang vastupanu ja üritas ametnikke lüüa. Mõne aja möödudes läksid ametnikud kambrisse, et võtta vangilt ära ese, millega ta end väljakutsuvalt vigastada püüdis. Kuna vang ei olnud nõus seda loovutama, tuli valvuritel taas kasutada jõudu. Vang püüdis kambrist väljuvaid ametnikke jälle lüüa, kuid intsidendis ei saanud keegi vigastada. Valvurid kontrollivad vangi tavapärasemast tihedamalt.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD