IRL arvas kaheksa kriminaalkorras karistatud inimest parteist välja

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) eestseisus arvas esmaspäeval erakonnast välja kaheksa kriminaalkorras karistatud inimest.

"IRL-i põhikirjas seisab, et erakonna liikmeks ei saa võtta inimest, kes kannab kriminaalkaristust. Seega ei ole sellistel inimestel meie erakonnas kohta ja eestseisus otsustas kahekse sellist liiget välja arvata," ütles IRL-i pressiesindaja Kaido Kukk BNS-ile.

IRL kavatseb oma liikmete tausta kontrollimist jätkata ja kui taolisi inimesi leitakse veel, arvab eestseisus ka nemad välja. Kukk märkis, et IRL on ligi 10 000 liikmega erakond ning kõigi tausta kontrollimine võib võtta aega.

Kuke sõnul on esmaspäeval erakonnast välja arvatud liikmete seas samad inimesed, kellest kirjutas eelmisel nädalal Eesti Ekspress.

Eesti Ekspress kirjutas neljapäeval, et näiteks IRL-i Tallinna piirkonda kuuluvat Allan Selterit on karistatud korduvalt majandus- ja maksukuritegude eest, sealhulgas nelja-aastase tingimisi vangistusega. IRL-i kuuluvat Ott Kabritsat on kohus karistanud kahekuuse tingimisi vangistusega. Kabritsa süü seisnes talle varasema purjuspäi autojuhtimise eest määratud karistuse kandmisest kõrvalehoidmises, kirjutas Eesti Ekspress.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD