Keskerakond liitub allkirjade kogumisega põllumeeste toetuseks

Keskerakond liitub allkirjade kogumisega põllumeeste toetuseks

Eesti Keskerakond ja selle piirkondlikud organisatsioonid toetavad Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Põllumeeste Keskliidu algatust toetusallkirjade kogumisel põllumajandustoetuste võrdsustamiseks Euroopa Liidu uuel eelarveperioodil.

„Juba pikka aega käib arutelu Euroopa Liidu järgmise finantsperioodi üle, kus olulise osa moodustavad põllumajandustoetused,“ märkis Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Ester Tuiksoo, „Baltimaade põllumajandustoetused on praegu Euroopa Liidu madalaimad ning kui me piisavalt selgitustööd ei tee, siis jääb olukord samaks ka järgmisel eelarveperioodil.“

„Toetusallkirjade kogumine on väga õige ja demokraatlik lahendus toetamaks meie kodumaise põllumajandustoodangu õiglast kohtlemist ühisel, üle 500 miljoni tarbijaga Euroopa Liidu turul,“ lisas Tuiksoo, „Keskerakonnale on põllumajanduspoliitika olnud alati oluline ja seega toetame igati aktsiooni algatajaid.“

„Keskerakonna aktiivsed liikmed on üle Eesti abiks, et toetada meie põllumehi ja kodumaise toodangu hinna soodsamaks muutmist,“ rääkis endine põllumajandusminister Tuiksoo.

Euroopa Komisjoni ettepaneku järgi suurenevad otsetoetused uue finantsperioodi lõpuks Eestis 159, Lätis 145 ja Leedus 177 euroni, samas kui Euroopa Liidu keskmine otsetoetuste tase on 269 eurot hektari kohta. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste Keskliidu algatuse toetuseks saab allkirju anda Keskerakonna piirkondlikes büroodes. Lisaks luuakse vastav võimalus Keskerakonna veebilehele.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD