Uuring: enamik meditsiinitudengitest on huvitatud tööst välismaal

Valdav osa meditsiinitudengitest on huvitatud töötamisest välismaal ning võrreldes eelmise aastaga on nende osakaal kasvanud, selgub agentuuri Instar EBC poolt mais meditsiinitudengite hulgas läbiviidud tööandja maine uuringust.

86,8 protsenti tudengitest on huvitatud töötamisest välismaal, mullu oli selliseid tudengeid 84,9 protsenti, selgub uuringust.

Veerand tudengitest oleks valmis välismaale tööle minema jäädavalt. Ainult 13,3 protsenti vastanutest ei ole huvitatud välismaal töötamisest, 2011. aastal oli selliseid 13,1 protsenti. Välisriikide lõikes on tudengid kõige rohkem huvitatud töötamisest Soomes, Inglismaal ja Rootsis.

Uuring näitab, et kõige mainekamad tööandjad on tudengite arvates Tartu ülikooli kliinikum, Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Ida-Tallinna keskhaigla.

Uuringust selgus, et 40,5 protsenti meditsiinitudengitest töötab õpingute kõrvalt. Tudengite keskmine töötasu soov on 1126 eurot kuus, 2011. aastal oli palgasoov 985 eurot.

Instar EBC viis tööandja maine uuringu läbi mais Tartu ülikooli arstiteaduskonna, Tallinna tervishoiu kõrgkooli ja Tartu tervishoiu kõrgkooli tudengite hulgas. Uuringus osales 400 tudengit.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD