Tsahkna: laste hääl valimistel sunniks erakondi neid enam märkama

Riigikogu sotsiaalkomisjoni Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv esimees Margus Tsahkna ütles reedel parlamendi ümarlaual "Eesti rahva kestmine", et lastele kohe pärast sündi hääleõiguse andmine sunniks poliitilisi jõudusid oma programmid lastega perede suunal üle vaatama.

Tsahkna sõnul tähendaks idee anda lastele sünni hetkest saadik valimisõigus põhiseaduse muutmist, mille osas Isamaa ja Res Publica Liit on alati ettevaatlik.

Kuid siin võib tema hinnangul peituda võti, mis paneb poliitilised jõud pöörama rohkem tähelepanu lastele ja lastega peredele, sest neile hääle andes, lisanduks valijate hulka kuni 280 000 valijat.

„See sunnib poliitilisi jõude vaatama üle oma programmid ja valimislubaduste täitmised,“ ütles Tsahkna. „See ei juhtu kohe, aga igal järgmisel valimisel on see huvigrupp suuremalt esindatud.“

Ka ei ole tema sõnul vaja hakata välja töötama üksikpoliitikaid, millega püüda lastega inimeste tähelepanu, sest see dokument - „Laste ja perede arengukava 2012-2020 – on juba olemas, küsimus on selles, kas seal kirjas olevat suudetakse ellu viia.

Tsahkna sõnul ei ole õige karta, et sellise lähenemisega võiks poliitika Eestis muutuda rohkem vasakpoolseks. „Mind ei huvita, kas erakond on parem- või vasakpoolne kui eesmärk on rahva püsimajäämine, rahvusriigi säilimine ja kui hoolivust tuleb sellega juurde,“ ütles ta. „Täna on tõde rahvaloenduse näol laual. Kasutame seda võimalust ja mõtleme vabamalt. Võib-olla on lahendused pikas perspektiivis just sellistes ideedes.“

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD