Paet väljendas taas soovi kehtestada Taiga viisavaba reisimine

Välisminister Urmas Paet ütles Tallinnas kohtumisel Tai Eesti parlamendirühma esindajatega, et Eesti soovib oma kodanikele võimalust reisida viisavabalt Taisse.

„Eesti kodanike viisavaba reisimine Taisse aitaks arendada inimestevahelisi kontakte ja turismisuhteid,“ ütles ta välisministeeriumi pressiesindaja teatel.

Praegu peab Eesti kodanik taotlema Taisse reisimiseks viisa piirilt, kui turismireisi pikkus ei ületa 15 päeva.

Paeti sõnul on Eesti huvitatud ka tihedamast majanduskoostööst Taiga. „Kavatseme sõlmida Taiga topeltmaksustamise vältimise kokkulepe. Sellega loodame luua Eesti ja Tai ettevõtjatele paremad eeldused äritegevuseks mõlemas riigis,“ lausus Paet. „Regionaalse jaotuskeskuse väljaarendamine Eestis aitaks Tai ettevõtjatel väiksemate kuludega suurendada kohalolekut Põhja-Euroopas.“

Eesti välisministri sõnul on potentsiaali ka lennundusalases koostöös. „Lennundusettevõtete võimalikku kahepoolset huvi saame riigi poolt toetada lennundusleppe sõlmimisega,“ lisas ta.

Paeti sõnul on Eesti valmis Taiga kogemusi jagama ka infoühiskonna arendamisel. Ka on Eestil ja Tail plaanis sõlmida kultuuri- ja hariduskoostöökokkulepe.

Välisminister Urmas Paet kohtus Tai Eesti parlamendirühma presidendi Kasemsak Plooksawati, senaator Ongart Klampaibooni, senaator Thavorn Leenutaphongi, senaator Jetn Sirathranonti, senaator Witawad Boonyasatidi ning senaator Vichuda Rattanapianiga.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD