Meikar pälvis Reformierakonna üldkogul kaasparteilaste hukkamõistu

Pühapäeval Viljandis Kaevumäel toimunud Reformierakonna üldkogul sõnavõtuga esinenud erakonna varjatud rahastamisele tähelepanu juhtinud Silver Meikar parteikaaslaste mõistmist ei leidnud.

Meikar sai Postimehe andmetel võrreldes teiste esinejatega küll rohkem kõneaega ja ületas reglemendis lubatud kõne kestust, kuid tema sõnavõtu ajal kõlasid hõiked "Aitab juba küll!", "Kaua sa ikka räägid!", "Kirjuta parem Postimehesse!". Hõiked kostsid mitte partei juhatuse, vaid lihtliikmete, pensionäride, tööliste ja üliõpilaste leerist.

Meikar kinnitas Eesti Päevalehe andmetel üldkogul, et ei tee uut parteid ega ole seda kunagi plaaninudki. "Keegi ei sundinud mind kirjutama artiklit, kirjutasin selle täiesti üksi 23. mai hommikul," rääkis Meikar. "Kirjutasin, sest tundsin, et pean kirjutama."

Meikari sõnul oli selliseks avameelsuseks ka viimane hetk. "Eesti erakonnad on sattunud sõltuvusse mustast rahast ja erakondade juhid teavad seda," ütles Meikar. Probleem on tema sõnul selles, et keegi ei tea, kust see raha pärit on. "Ka mina ei tea, kes annetas selle raha, mille ma partei kassasse maksin ja mis ta selle eest sai."

Meikari hinnangul on Eestil valida, kas triivime sinna, kus täna on Ukraina, või teeme Eestist Põhjamaa.

bns

Comments  
  +1
seda oli ette arvata. Ref jääb Ref-iks.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD