Eesti ja Venemaa jätkavad koostööd piiriületuse hõlbustamiseks

Reedesel kohtumisel arutasid maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm ja Venemaa Föderaalse tolliteenistuse juhi asetäitja Ruslan Davõdov kahe riigi tolliteenistuste vahelisi koostöövõimalusi, pooled jätkavad tööd piiriületuse hõlbustamiseks.

Naaberpiiripunktide vahelise koostöö parandamiseks töötatakse iga piiripunkti jaoks välja asjakohane ühisdokument, mis sätestab infovahetuse sisu ja korralduse, teatas maksu - ja tolliamet.

Reisirongide piiriületuse hõlbustamise eesmärgil tutvustas Venemaa oma sellealaseid koostöökogemusi Soome tolliteenistusega, et neid saaks kasutada ka Eesti ja Venemaa vahelises rongiliikluses. Samuti leppisid asutused kokku, et analüüsitakse võimalusi naaberpiiripunktide tollikontrolli andmete vastastikuseks kasutamiseks ning kiire piiriületuse liinide kasutamiseks tühjade veokite, riskivabade kaupade ja sõiduautode piiriületuses.

Kohtumisel lepiti ka kokku, et jätkatakse varasemat praktikat regionaalsete tolliasutuste töökohtumiste korraldamisel ning tihendatakse kontakte mõlema poole tolli keskasutuste vahel. Kokkuleppe kohaselt kohtutakse juhtkonna tasandil edaspidi vähemalt korra aastas.

Helmi sõnul on koostöö Venemaa tolliteenistusega oluline, et parandada riikidevahelist infovahetust, vahetada kogemusi ja lühendada piirijärjekordi. "Kulutades vähem aega tolliformaalsustele, soodustame turismi ja kaubavahetuse arengut ning kasvu kahe riigi vahel," sõnas Helm.

Kohtumisel räägiti kahe riigi tolliteenistuste vahelise koostöö arenguvõimalustest, mis leidsid ära märkimist Venemaa kontrollikoja ning Eesti riigikontrolli poolt läbi viidud piiriametkondade tegevuse paralleelauditi tulemustes.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD