Eesti ja Läti sõlmivad päästealase koostöölepingu

Eesti ja Läti päästeametite esindajad allkirjastavad kahe riigi vahelise päästealase koostööleppe, mis lihtsustab piiriülest abi andmist ja koostööd.

Päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu ja Läti riikliku tuletõrje- ja päästeteenistuse peadirektori asetäitja Normunds Plēgermanis kirjutavad teisipäeval Valgas alla Eesti ja Läti vahelisele päästealasele koostöölepingule, mis lihtsustab abi osutamist ja koostööd piiriüleste päästesündmuste korral, teatas BNS-ile Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Tegemist on 2007. aastal sõlmitud lepingu uuendamisega, millega täpsustatakse muuhulgas kiiremat ja ladusamat päästesündmustele reageerimist tagavaid kokkuleppeid. Uuendatud lepe sätestab ka riikidevaheline hädaolukordade lahendamisel abi osutamine, samuti näeb lepe ette ühisõppuste korraldamise ning ekspertide vahetuse.

Pärast lepingu allkirjatsamist avatakse Valgas uus päästehoone.

Pressiesindaja märkis, et päästehoone asukoht valiti välja piirkonna vajadusi silmas pidades, parandamaks päästjate valmisolekut ja reageerimist nii Valgas-Valkas kui kahe riigi piirialal laiemalt.

Päästehoone nurgakivi asetati 21. juunil eelmisel aastal.

Hoone ehitust rahastati Est-Lat programmi raames läbi Valga-Valka ühise päästevõimekuse projekti. Kogu projekti maht oli 2 343 453 eurot, sellest kattis ERDF 1 991 935 eurot.

Projektiraha eest ehitati ja sisustati Eestis Valga päästehoone, Lätis osteti Valka üks paakauto ja üks redeliga tõstukauto, koostati Eesti-Läti piiriülesed päästeala koostöö protseduurid ning piiriülene koostöö strateegia 2012-2016.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD