Google Street View täiendab pilti Eesti väiksematest kohtadest

Google kaardirakenduse Street View jaoks tarbeks pilte koguvad kaameraga autod sõidavad taas ringi, lappides mullu jäänud kaardiauke, kirjutab Õhtuleht.

"Kõik asjad vajavad uuendamist, täpsustamist ja täiendamist, ka kaardid," ütles Regio müügijuht Tanel Ilves.

Kolmemõõtmelise Eesti arvutisse püüdmiseks sõitsid kaameratega autod mullu suvel läbi rohkem kui 30 000 kilomeetrit, ent toona jäid kõrvale päris paljud turismitalud, väiksemad tänavajupid ja külateed. Kaardirakenduse tarbeks pilte koguvad Regio autod taas ringi, praegu on kaameratega varustatud autod liikvel Tartu kandis.

"Meie turismitalu asub küll suure maantee lähedal, aga paraku metsatuka sees," ütles Võrumaal Misso vallas asuva Kimalase metsamaja peremees Aigar Paas, kes kindla peale kaardile pääsemiseks tahab Regioga ühendust võtta.

Ilves kinnitab, et mullu sõideti Eestis pildistades läbi kõik vähegi suuremad kohad ja põhimaanteed. "Väiksemates asulates iga tänavajupp peale ei jäänud, aga väljasõiduteed kindlasti. Pildistada saime ikkagi vaid avalikes kohtades. Nõnda sõitis meie auto mööda Kadrioru lossist, kuid pööras tagasi presidendi Ärma talu tõkkepuu eest. Igale poole ei saa autoga ka ligi. Näiteks Tartu linn soovis, et kaardile jääks võimalikult palju Toomemäest, ja lubas meid sõitma jalakäijate teedele," sõnas Ilves.

Google käivitas Eestis Street View tänavu mais. Rakendus võimaldab kasutajatel vaadata ja navigeerida 360 kraadise panoraaminurga all pilte tänavatest ja paikadest üle kogu riigi.

Street View on tasuta Google Mapsi rakendus, mis käivitati 2007. aasta mais ja mida saab kasutada rohkem kui 30 maailma riigis. Rakendus on kättesaadav ka teenustes Google Earth ja Google Maps for Mobile.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD