Lastelaagri pidaja rikkus päästeameti ettekirjutust

Kehtna valla Linnaaluste küla Tarsi talu lastelaagri pidaja rikkus päästeameti ettekirjutust mitte kasutada hooneid majandustegevuseks ja majutas lapsi tuleohtlikus hoones.

17. aprillil viis tuleohutuskontrolli büroo inspektor Tarsi talus läbi tuleohutusülevaatuse, mille käigus selgus, et ehitistel puuduvad ehitus- ja kasutusload, samuti ei vasta hooned tuleohutusnõuetele.

5. juunil avastas inspektor talu kodulehelt, et talus toimuvad majutusega lastelaagrid. Päästeamet tegi kinnistu omanikule 8. juunil ettekirjutuse, millega kohustati omanikku peatama ehitiste kasutamine majandustegevusteks. Samuti kohustati omanikku peatama samal kinnistul paikneva lehtla küttesüsteemi kasutamine.

Lehtlamaja küttesüsteem on päästeameti andmetel tuleohtlik, sest suitsutoru on viidud vahelaest läbi ning see asub liiga lähedal põlevmaterjalidele. Samuti on inimestel võimalik end kütmise ajal kõrvetada isevalmistatud rauast suitsutoruga.

Päästeamet teavitas kinnistu omanikku, et lähiajal tehakse ettekirjutuse täitmise osas järelkontroll.

See toimus 11. juunil ja selgus, et hoonetes oli ligikaudu viiskümmend 1.-4. klassi last. Kasvatajate sõnul viidi lapsed varjualustesse nende endi palvel kuna väljas sadas vihma. Hiljem sooviti lastele üles panna kaasavõetud telgid.

Saunamajas köeti sauna, kusjuures kerisepiire oli kerisele liiga lähedal ning sellel olid juba söestumistunnused. Seega oli reaalselt olemas tulekahju puhkemise oht. Kinnistu omanikule anti kohapeal korraldus kerisepiire eemaldada ning keelati laste ööbimine saunamajas.

Kuna lehtlamaja küttekollet polnud sel päeval köetud, lubati lastel ühel ööl laagrivahetuse ajal halva ilma tõttu ajutiselt ööbida telkide asemel lehtlamajas tingimusel, et omanik paigaldab lehtlamajja päästeameti inspektori poolt öösel Raplast toodud kolm suitsuandurit.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD