Veerpalu dopinguvaidlus jätkub arbitraažikohtus ka kolmapäeval

Esmaspäeval Šveitsis Lausanne'is rahvusvahelises spordiarbitraaži kohtus alanud ja teisipäeval jätkunud Andrus Veerpalu dopinguasjas arutelul jätkub ütluste andmine ka kolmapäeval, teatas ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Teisipäeval andis spordiarbitraaži kohtus tunnistusi ka Veerpalu võistluskaaslane Jaak Mae. "Kohal on oma ala spetsialiste nii meilt kui välismaalt ning eile oli Lausanne'is endine peasekretär Jüri Järv ja täna lendas sinna Jaak Mae," kinnitas Hernits teisipäeval BNS-ile.

"Otsus tuleb nädalate pärast. Millal täpselt, ei tea. (Hispaania jalgratturi Alberto - toim.) Contadori otsus võttis näiteks aega poolteist kuud," rääkis Hernits ja nentis, et prognoose on hetkel väga raske teha.

Teisipäeval ütlusi andmas käinud Jaak Mae ütles "Akutuaalsele kaamerale", et tema ütlused olid vajalikud kuna ka tema oli mullu 29. jaanuaril selles samas spordilaagris, kus Veerpalu positiivse dopinguproovi andis. Spordiarbitraaži kohtus antud ütlusi Mae lähemalt ei kommenteerinud.

Andrus Veerpalu esindav vandeadvokaat Aivar Pilv ütles "Aktuaalsele kaamerale", et midagi üllatavalt pole kohtus kumbki pool välja toonud.

Veerpalu andis mullu 29. jaanuaril positiivse dopinguproovi. Rahvusvaheline suusaliit FIS määras talle kolmeaastase võistluskeelu. Veerpalu ja tema meeskond on dopingu tarvitamist eitanud.

Kuna suusataja Andrus Veerpalu eksis maailma antidopingu organisatsiooni (WADA) koodeksi vastu aidates Otepää MK-etapil sportlasi, hakkab Veerpalu võistluskeelu aeg uuesti jooksma alates 21. jaanuarist 2012.

Rahvusvaheline suusaliidu (FIS) dopingupaneel tegi juuni alguses otsuse seoses Andrus Veerpalu osalemisega Otepää MK etapil, teatas Eesti suusaliit. Veerpalu kolmeaastane võistluskeeld hakkab kehtima nullist, alates 21. jaanuarist 2012, mil sportlane eksis WADA koodeksi vastu.

Vastavalt WADA koodeksile ei tohi sportlane võistluskeelu ajal osaleda mingil viisil rahvusvahelise olümpiakomitee või rahvusliku spordialaliidu võistkonnas võistlusel või tegevuses.

FIS-i dopingupaneel otsustas, et seoses Veerpalu viibimisega võistluskeelu ajal Otepää maailmakarika etapil, kus ta aitas koondislaste suuski testida, hakkab tema kolmeaastane võistluskeeld uuesti kehtima alates reeglite rikkumise päevast 21. jaanuarist 2012. Muid sanktsioone seoses reeglite rikkumisega sportlasele ega alaliidule ei kaasne.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD