Politsei pidas Pärnumaal kinni mootorsaagidega äritsenud rumeenlased

Politsei pidas neljapäeva hommikul Pärnumaal Kilingi-Nõmmel kinni kolm Rumeeniast pärit meest, kes müüsid ebaseaduslikult mootorsaage, sarnaseid müügipakkumisi on olnud ka mujal Eestis ning politsei soovitab inimestel sellistest tehingutest kindlasti keelduda.

Kilingi-Nõmme konstaablijaoskonna politseiametnikud pidasid neljapäeval kell 9 Kilingi-Nõmmel kinni kolm meest, kes olid erinevate majade uste taga käinud müügiks pakkumas mootorsaage. Tabatud seltskonna moodustasid kolm Rumeenia kodanikku, kes kasutasid sõiduvahendina Poola registreerimismärgiga sõidukit, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Politsei tuvastas müügitegevuse ühe seltskonnas olnud mehe puhul ja alustas tema suhtes väärteomenetlust, kuna tal polnud esitada kauba müügi korraldamise kohta vastavat märget registreeringus. Karistuse jõustumisel on mehele võimalik määrata rahatrahv kuni 300 trahviühikut ehk kuni 1200 eurot.

Analoogseid juhtumeid on viimasel ajal olnud erinevates Eesti piirkondades ja seoses sellega palub politsei kõigil inimestel olla ettevaatlikud ning kindlasti keelduda analoogsetest müügipakkumistest. Sarnase müügiskeemiga pakutavate mootorsaagide päritolu pole kindel, neil puuduvad tootjapoolsed garantiid ja kvaliteedikontroll, mistõttu pole võimalik nende ohutuses kindel olla.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD