Kagu-Eesti külapoed said ligi 140 000 eurot regionaaltoetust

Regionaalminister Siim Kiisler eraldas sel nädalal hindamiskomisjoni ettepanekul 139 640 euro suuruse toetuse kolmes Kagu-Eesti maakonnas tegutsevatele külapoodidele.

Toetus on mõeldud teenusevaliku laiendamiseks 15 külapoes ja kolme uue poe loomiseks Valgjärve, Karula ja Rõuge valda, teatas siseministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Külapoed hakkavad toetuse eest pakkuma näiteks WiFi leviala ja avaliku internetipunkti teenuseid. Nende teenuste pakkumist nõudsid ka programmi reeglid. Veel on teenuskeskustel kavas pakkuda toitlustust kohvikus või kiirtoiduna, toidu- ja esmatarbekaupade kojuveo, frantsiisipostkontori, kingsepa, võtmevalmistamise, sularaha väljavõtmise, kompressori kasutamise, pesupesemise, duši kasutamise ning juuksuri- ja iluteenuseid.

18 projektist kolm said rahastuse täismahus. Täismahus rahastatab riik Kaagjärve, Tilsi ja Sänna teenuskeskuste loomist.

Teenuskeskuste toetusskeem käivitus 2012. aasta alguses pilootprogrammina Põlva, Valga ja Võru maakonnas. Kokku esitati kolmes Kagu-Eesti maakonnas 39 taotlust ligi 550 000 eurole.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD