Reformierakond on toetust eestlaste seas kasvatanud

Eestlastest küsitletute seas on Reformierakonna toetus juunis tõusnud, selgub BNS-i tellitud TNS Emori uuringust.

Alates möödunud aasta detsembrist languses olnud Reformierakonna toetus eestlaste seas on juunis taas kerkinud ja seda maikuu 33 protsendilt 35 protsendile juunis. Samas on eestlaste seas kahe protsendipunkti võrra toetust kaotanud Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE), toetus on langenud 32 protsendilt 30 protsendile.

Kolmandat kuud järjest kerkib eestlaste seas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) toetus. Kui aprillis oli see 15 protsenti, siis mais 16 ja juunis 17 protsenti.

Keskerakonna toetus eestlastest küsitletute seas langes 11 protsendilt mais 10 protsendile juunis.

Uuringu küsitlusperioodil 23. maist 13. juunini küsitleti kokku 801 valimisealist kodanikku. Reformierakonna rahastamisskandaal sai alguse 22. mail, kui erakonna liige Silver Meikar avaldas Postimehes arvamusloo, milles ta tunnistas, et on viinud erakonna kassasse teadmata päritolu raha.

Tabeljaotustes on erakondade toetusprotsendid näidatud nendest, kellel on erakondlik eelistus, seega "ei oska öelda" vastanute protsent elimineeritakse. Antud andmete näitamise viis muudab erakondade toetusprotsendid võrreldavaks riigikogu valimiste tulemustega. Seega antud andmete esitamine võimaldab näha erakondade võimalikku osakaalu riigikogus, kui valimised oleks toimunud uuringu küsitlusperioodil ja antud kandidaatide valikuga.

bns

Comments  
  +3
Reformierakond on valelik ja mitte usaldusväärne erakond.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD