Eesti piirab Kreeka saatkonnatöötajate käibemaksusoodustusi

Välisministeerium saatis valitsusele kinnitamiseks eelnõu, millega Eesti riik piirab Kreeka suursaatkonna ning suursaatkonna diplomaatide ja haldustöötajate käibemaksusoodustusi, kuna sama on teinud ka Kreeka Eesti saatkonna suhtes.

Eelnõu järgi tagastab Eesti Kreeka suursaatkonna ning selle töötajatele käibemaksu kõigilt Eestist ostetud kaupadelt, välja arvatud toidukaupadelt ja teenustelt, mille ühekordne ostusumma on suurem kui 307 eurot. Autokütuselt ning side- ja kommunaalteenustelt tagastab Eesti Kreeka saatkonnale käibemaksu ka väiksema ostusumma korral

Riigid kohaldavad välisesindustele käibesmaksusoodustusi vastastikkuse põhimõttel. Kreeka välisministeerium on teatanud, et Eesti suursaatkond, selle diplomaadid ja haldustöötajad saavad Kreekas taotleda käibemaksu tagasi 307 euro suuruse ühekordse ostusumma puhul. Samuti on Kreeka välisministeerium teatanud, et Eesti suursaatkonnale ning selle diplomaatidele ja haldustöötajatele ei tagastata Kreekas käibemaksu toidukaupadelt, kuid autokütuselt ning side- ja kommunaalteenustelt tagastatakse käibemaks ka väiksema ostusumma korral.

Sama eelnõuga kehtestab Eesti Itaalia suursaatkonnale ning saatkonna diplomaatidele ja haldustöötajatele käibemaksutagastuse kõigilt Eestis ostetud kaupadelt ja teenustelt, mille ühekordne ostusumma on suurem kui 363 eurot. Samas ei tagasta Eesti Itaalia saatkonnale ja selle töötajatele käibemaksu toidukaupadelt.

Itaalia välisministeerium teatas Eestile, et alates tänavu 17. märtsist saavad Eesti suursaatkond, selle diplomaadid ja haldustöötajad Itaalias taotleda käibemaksu tagasi 363 euro suuruse ühekordse ostusumma puhul. Samuti on Itaalia välisministeerium teatanud, et Eesti suursaatkonnale ning selle diplomaatidele ja haldustöötajatele ei tagastata Itaalias käibemaksu toidukaupadelt.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD