Võrtsjärvel kadunuks jäänud viis inimest pääsesid eluga

Võrtsjärvel pühapäeval kanuuga ümber läinud ja kadunuks jäänud viiel inimesel õnnestus kaldale ujuda ning nendega on kõik korras.

Kadunuks jäänud kolmel mehel ja kahel naisel õnnestus ujuda kaldale Võrtsjärve Tartumaal Rannu vallas asuva Kureküla lähedal, ütles Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Gert Krabbi BNS-ile.

Krabbi sõnul vajus ümber läinud kanuu põhja. Hoolimata sellest, et kanuus olnud inimestel puudusid päästevestid, õnnestus neil siiski kaldale ujuda. Õnnetuse ajal puhus tugev tuul ja Võrtsjärvel oli tugev lainetus.

Pühapäeva pärastlõunal alustas kümneliikmeline seltskond koos kahe kümnemeetrise kanuuga Võrtsjärve edelaossa suubuvalt Õhne jõelt sõitu Tondisaare poole.

Häirekeskus sai kell 13.44 teate, et Võrtsjärvel on kaks paati ümber läinud ja inimesed võivad olla uppumisohus. Hiljem selgus, et ümber oli läinud üks kanuu.

Kell 16.10 jõudis üks kadunuks jäänud paatidest viie inimesega Võrtsjärve idakaldale. Paadis olnud inimeste jutust selgus, et ümber oli läinud siiski üks paat. Kaldale jõudnud reisiseltskonna selgituste järgi läks teine paat ümber ja selles olnud kolm meest ja kaks naist näid kadunuks. Kiirabi vaatas kaldale jõudnud reisiseltskonna üles, kuid arstiabi neist keegi ei vajanud.

Päästjad alustasid kadunuks jäänud inimeste otsinguid. Sündmuskohale sõitsid ümber läinud paadis olnud inimesi otsima päästjad Viljandist, Elvast ja Tõrvandist. Otsinguid järvel teostasid ka päästeameti Tõrvandi komando paat, maaülikooli limnoloogiakeskuse paat ja üks eraisiku paat. Inimesi tuli otsima ka politsei- ja piirivalveameti kopter.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD