Ministeerium tahab pikendada mopeedide registreerimisaega uue aastani

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tahab pikendada mopeedide registeerimise tähtaega poole aasta võrra tuleva aasta 1. jaanuarini, kuna valdav osa mopeediomanikke ei ole seda praeguseks teha jõudnud ja tähtaeg on juba kahe nädala pärast.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts märkis reedel kooskõlastusringile saadetud eelnõus, et maanteeameti andmetel oli tänavu mai lõpuks registeeritud veidi üle 5000 mopeedi. Samas osaleb Eesti liikluses hinnanguliselt umbes 20 000 mopeedi, seega oli kuu aega enne tähtaega registreeritud vaid veerand kõigist mopeedidest.

Seetõttu võib Partsi sõnul eeldada, et küllaltki suurt osa mopeedidest ei registreerita tähtajaks ehk enne 1. juulit. Võimaldamaks siiski lihtsustatud korras registreerida enne uue liiklusseaduse jõustumist kasutuses olnud mopeede ka peale 1. juulit, on vaja pikendada lihtsustatud korras mopeedide registreerimise tähtaega.

Kuna mopeedide registreerimise tähtaeg on lõppemas, on viimastel nädalatel tekkinud maanteeameti liiklusbüroodesse järjekorrad oma mopeedi registreerida soovivatest inimestest.

Kehtiva seaduse järgi peavad kõik mopeedid olema hiljemalt 1. juuliks olema registreeritud maanteeameti liiklusregistri büroos. 2011. aasta juulis kehtima hakanud liiklusseaduse järgi peab mopeed olema liiklusregistris registreeritud. Igal liiklusregistris registreeritud mopeedil peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping vaatamata sellele, kas mopeedi liikluses kasutatakse või mitte. Enne 1. juulit 2011 kasutuses olnud mopeedidele kehtib praeguse seaduse järgi 1. juulini üleminekuperiood, mille jooksul on võimalik sõiduk registreerida.

Mopeedi registreerimise eest tuleb tasuda riigilõivu 9,58 eurot. Mopeedi registreerimismärgi väljastamise eest on riigilõiv 6,39 eurot.

Kuigi uue liiklusseaduse kohaselt on mopeedid mootorsõidukid, ei pea mopeedid käima korralisel tehnoülevaatusel.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD